Любов към себе си. Как да я постигаш?

Един от ключовете за постоянно щастие и  ЕНЕРГИЯ в живота е любовта. Проблема идва тогава когато човека вместо да я потърси в него си, той се оглежда за нея от вън. Очаква да я ‘получи ‘от половинката, приятелите, от децата, от дом любимец…
Това НЕ работи. Най-важното е първо да се научиш на Любов към СЕБЕ СИ и Любов към С-здателя (едно и също е).
И На този фундамент след това се построява всичко останало. И ако това ЛИПСВА, човека започва да търси обич от другите за да задоволи ЕГОто си и остава РАЗОЧАРОВАН, защото така губи още повече връзката със себе си и Г-Д ( ‚Вселенската сила‘ ) .

Това води до душевни проблеми и такива с ЕНЕРГИЯТА: емоционално хранене, тъга, труден контрол над себе си и НЕ доброто което се намира вътре в теб.

Как да обичаш по правилния начин?

Погрижи се за ТЕБ СИ- за твоето тяло и душа. 2- те в ЗАЕДНО работят най-добре. Не е правилно да отделяш едното от другото. Когато се грижиш за нещо ти започваш да го обичаш повече.

🧡Открии талантите си и ДАВАЙ на света и хората от тях.

Слабите си качества превръщай в силни, а силните си направи още по-силни.

🧡Работи върху НЕГАТИВНИТЕ си черти, изменяй ги в положителна посока- това ще ти даде нова ЕНЕРГИЯ и с нея ще можеш да разкриваш още повече от потенциала си, заровен дълбоко в теб иначе ще останеш блокиран. Много по-силен, можещ и величествен си отколкото си мислиш. Ти си тук на тази земя за ЩАСТИЕ, но постигнато по ПРАВИЛНИЯ и Божествен  НАЧИН и път. Това коства всекидневни УСИЛИЯ.

🧡Контролирай страстите и въжделенията си: храна, интимност, емоции като гняв, завист, ревност, гордост. Всичко си има ГРАНИЦИ, също ВРЕМЕ и МЯСТО. Понякога едно нещо е позволено, понякога НЕ е.

Да се научиш да контролираш себе си е на първо място ВЪТРЕШНА БОРБА. Най-голямата битка- на доброто и злото които се намират вътре в теб. Едното иска да те издига , а на другото целта му е да те свали в ниското. И 2 те дават всичките си сили за да победят. Бъди РАЗУМЕН и ОСЪЗНАТ в това, защото от него зависи живота, визията, тялото и здравето ти.

🧡 Мисли и се съобразявай и с ДРУГИЯ. Не си сам на тази земя. ‘Обичай ближния като себе си ‘  Това което правиш на останалите го правиш и на теб си. Духовен закон (енергиен) върху който е построен света.

А как да заобичаш С-здателя? 

Като започнеш да обичаш себе си…

Молиш се, надяваш се на Него, изучаваш Неговата Божествена мъдрост, търсиш Го, ‘Виждаш’ Неговите проявления навсякъде в живота и намесата Му в това което ти се случва,

🧡Започвайки да усещаш контакта си с Вс-ия и любовта ти към Него ще става по – силна и тази връзка е безкрайна♾.

Всеки ГРЯХ те отдалечава от С-теля.

Тв-еца НЕ е религ, а УСЕЩАНЕ за мотивация, щастие и спокойствие и Любов.  Да влезнеш в контакт с Него означава да постигнеш и контакт със самия себе си. Това е най-ценното🧡

 

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *