Защо изпитваш глад и трудно се нахранваш? (Емоционално хранене) част 2:

 

Всички ние имаме  тяло и душа и както едното има нужда от храна и усеща липсата и, така важи и за другото, но те се нахранват с различните неща. Човек е така устроен, че след като вече е задоволил физичната си нужда от храна на него му става СКУЧНО и той искат да утоли и духа си.

Скуката е сигнал за ЛИПСА НА ДУХОВНА ХРАНА и пустота. В скуката хората правят грехове.

Тогава се започва търсене на различни опции по Тв, соц мрежи, някой филм и др.

Но душата НЯМА НУЖДА от ПОДОБНА ‘ ХРАНА ‘ Да и тя ще върши някаква работа но и ЛИПСВАТ ВИТАМИНИ. Често пъти за нея това дори може да бъде и разрушително, ако човек си позволи да изгуби КОНТРОЛ над себе си и инф. до която достигат очите, ушите му.

В днешния свят с един клик можеш да ‘отидеш’ навсякъде, но има места на които НЕ трябва да си. Освен това по този начин душата НЕ може да се нахрани качествено, тя остава ГЛАДНА и СТРАДА. ⚠️ ВСИЧКИ ЕМОЦИОНАЛНИ и ДУШЕВНИ проблеми идват от липсата на дух храна-

НЕДОСТИГ на З Н А Н И Е, мъдрост, растеж, ПРОМЯНА, мисия, РАЗВИТИЕ.

 

 Никой не е дошъл в този свят за да си замине същия един ден от него!

Тук си за да се ИЗМЕНИШ- мисли, емоции, думи, действия, погрешни вярвания, навици. Емоциoналното хранене също е сигнал за дух глад.

В света ни има йерархия (Не жива природа, растения, животни, мъж, жена) Всеки има място, ниво.  И понеже жената в сътворението е по – близка до С-здателя от мъжа и духовно стои по – високо тя е и ПО-ПОДАТЛИВА на нег. последици от ДУХ ГЛАД-за нея това НАХРАНВАНЕ е много важно. В природата си е създадена така.

Как да се НАХРАНИШ?

♥ Открий мисията си и това с което ще си полезен на хората около теб. Виж какво и къде можеш ТИ да дадеш на другия. Кое е онова което ти имаш повече, а на него то лиспва.

♥  Ангажирай УМА си с ценна, полезна и носеща ти ПОЛОЖИТЕЛНО РАЗВИТИЕ ИНФОРМАЦИЯ. С тази ХРАНА трябва да се храниш ВСЕКИ ДЕН! Или душата ти ще остава гладна, а ти неудоволетворен/ а- в дересия, тъга и  неспокойствие.

♥  Работи над негативните си емоции, мисли, убеждения. Света е създаден от Вс-ния за да може човека да се НАСЛАДИ на него, но не през чревоугидничесто, наркот, разврат и тотално разускане, а точно обратното.

През контрол, дисцилина, ограничения, постоянство, търпение, промяна, вяра в С-здателя ни.

Лишаваш се от вкусната торта, но това след време ще ти даде ново усещане в тялото- ще се чустваш комфртно в него

или няма да излизаш на дискотека с приятели, ще учиш за изпита, но след това ще получиш по-добре платена работа с която ще успееш да подсигуриш семейството си и ще се усещаш по-стабилно.

Мисли в преспектива. Живота е кратък, а времето ограничено♥

 

За индивидуален режим на хранене или тренировки ми пиши. ♥

 

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *