Завистта убива

Завистта убива човек. Тя може да го разболее физически и психически.

Хората се сравняват и обикновено завиждат на тези с които общуват.

Ако ти завиждаш на другия значи имаш липса на вяра във Вс-ния и смяташ, че заслужаваш повече от колкото Той ти е дал.

Сега помисли- Щастлив ли си наистина за това което имат хората около теб или си мислиш ”Аз заслужавам повече… Защо той/тя има, а аз не?”

Радваш ли се искрено на успехите на твоите приятели и познати? Че притежават по-успешен бизнес, по- красива жена, повече пари или не се чувстваш много добре от това. Завистта е голям грях, който нанася  щети на душата, но използвана правилно  тя може да повдигне човека до големи висоти. Тя мотивира.

Ако много желаеш нещо но все още го нямаш работи за него. Не може да пожелаваш което не ти принаджели. Добре е да искаш като на другия от същото и за теб, но не и онова което е на другия.

Всеки има толкова, колкото му трябва на момента, според мисията която му е дадена в света. Ако искаш повече, разширявай себе си и възможностите ти, излизай от зоната си на комфорт, робвай нещо различно. Работи за по-хубавото, имай планове, мечти, ентусиазъм, следвай ги, но бъди щастлив с което имаш сега.

Да се фокусираш върху другите означава да забравиш за себе си и твоите задачи, които да трябва да свършиш. Енергията измести към теб, така ще се повдигаш. Това е основно правило. 

Или ще губи сила и УВЕРЕНОСТ, ако постоянно следиш чуждото, желаеш за себе си или страдаш че го нямаш.

Едно от нещата за които човека ще дава отчет в Небесата след като приключи земния си път ще е за мисията му в този свят и какво е успял да свършил тук от това за което е бил изпратен. Съжалението, което ще изпита всеки за изпуснатите възможности, които е имал ще бъде несравнимо с нищо друго.

Завистта ражда тъгата, гордостта, гнева, омразата.  Тя блокира радостта, обичта и сокойствието.

ЗАВИСТТА РАЗДЕЛЯ и сваля душата в ниските честоти, емоции, чувства и реалност. Далеч от щастието на земята.

И ти си знаещ, силен, кометентен, можещ и величествен в нещо и за теб има предвидено голямо щастие и БОГатство в този свят. Уникален и неповторим си за вселената.

Работи, старай се да имаш повече заслуги, и тогава което е твое е само твое и ти ще си го получиш. То ще ти се даде. Вс-ния иска хората да бъдат щасливи и да нямат липси в живота си. Но с малко няма да получиш много. Не излизай от пътя.

И тайната на успеха е да се радваш от сърце на това което другите имат и получават, и така ще сваляш блаогсолвия и към теб си. Нещастен ли си че друг има, а ти не, сам ще се блокираш.

За индивидуален режим на хранене и тренировки за фитнес зала или за вкъщи ми пиши ♥

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *